به گزارش بازتاب فردا/فرماندار کهگیلویه در سرکشی و دیدار با کارکنان ادارات میراث فرهنگی و حفاظت بافت تاریخی دهدشت اظهار داشت : فضای کالبدی این ادارات باید ب گونه ای باشد که احساس ناب حضور در اعماق تاریخ ، تمدن و فرهنگ کهن را تلقین کند و با این وجود باید دغدغه میراث کهن را نیز داشته باشند .
وی با بیان اینکه کمبود اعتبارات در این حوزه از بار سنگین انتقاد کم می کند اما نبود برنامه هدفمند بومی ، حرکت کند مبتنی بر قانون های بودجه ای و خالی از خلاقیت می تواند خطری در افول مصادیق تمدن و فرهنگ کهن منطقه شود تاکید کرد :تدوین برنامه مدیریتی استراتژیک در مشخص شدن اولویت های میراث لازم است
وی با بیان اینکه صنایع دستی بعنوان ظرفیت فرهنگی منطقه می تواند در توسعه اقتصادی و اشتغال تحول ایجاد کند تصریح کرد : جنبه اقتصادی و تقویت تولید صنایع دستی از پتروشیمی نیز مهمتر می نماید بنابراین باید این بخش را در راستای اشتغال و هویت بخشی به شهرستان فعال کرد .
امیری کارشناس صنایع دستی این اداره گفت : گلیم مشته درغک یکی از صنایع دستی ثبت شده کهگیلویه در سطح کشور و جهان بی نظیراست
وی افزود :در حال حاضر مشته برای مردم شهرستان ناشناس است چه برسد به اینکه این هنر اصیل به تولید وصل و به بازار ورود کند.
وی خاطر نشان کرد : با توجه به کهولت سن تنها بافنده این گلیم و در خطر منسوخ شدن این اثر در راستای احیا این نهاد اقدام به برگزاری کارگاهی ۳۰نفره در اموزش زنان درغک نموده است .
فرماندار کهگیلویه با بیان اینکه این هنر در صورت احیا می تواند منبع درامد پایداری برای بافندگان ان قرار گیرد تصریح کرد :در ردیف های بودجه ای پیش رو با توجه به ظرفیت های صنایع دستی منطقه تصمیم گیری می شود .
وی با تاکید بر اینکه دستان نقش افرین و مهجور باید نشان داده شوند تصریح کرد :تلاش می شود صنایع دستی شهرستان فرصت تسهیل گری پیدا کنند .
حال با این وجود که تنها راه احیا رشته های صنایع دستی منسوخ شده تولید و فروش آنهاست احداث بازار چه صنایع دستی برای شهرستانی که در دورافتاده ترین روستایش هنری برای عرضه دارد راهبردی است که همت مسئولان متولی را می طلبد .