تاریخ : سه شنبه, ۲۱ بهمن , ۱۴۰۴ 23 شعبان 1447 Tuesday, 10 February , 2026
1

اورژانس اجتماعی؛ پیشگام در ارائه خدمات حمایتی به کودکان کار و خیابان

  • کد خبر : 15974
  • ۱۱ خرداد ۱۴۰۴ - ۸:۱۵
اورژانس اجتماعی؛ پیشگام در ارائه خدمات حمایتی به کودکان کار و خیابان
معاون اورژانس اجتماعی سازمان بهزیستی کشور گفت: اورژانس اجتماعی به‌ عنوان یک شبکه گسترده خدمات اجتماعی، در تلاش است تا با ارائه خدمات حمایتی به کودکان کار و خیابان، شرایط بهتری را برای این قشر آسیب‌پذیر فراهم کند.

به گزارش بازتاب فردا ؛محسن کرمانی، در دیدار با فرماندار کهگیلویه در گفت‌وگویی اختصاصی با خبرنگار بازتاب فردا به تشریح فعالیت‌های سازمان اورژانس اجتماعی در حوزه مداخلات روان‌اجتماعی و خدمات به افراد در معرض خطر پرداخت و با اشاره به آغاز فعالیت اورژانس اجتماعی از سال ۱۳۷۸، اظهار داشت : این نهاد اکنون با ۳۸۱ مرکز در سطح کشور، گسترده‌ترین شبکه خدمات اجتماعی را تشکیل می‌دهد.

کرمانی با بیان اینکه جامعه هدف این مراکز شامل افرادی است که در معرض خطراتی مانند کودک‌آزاری ، همسر آزاری ، معلول‌ آزاری، سالمند آزاری و فرار دختران از منزل قرار دارند، به اهمیت ارائه خدمات به کودکان کار و خیابان اشاره کرد.

وی گفت: طبق قانون حمایت از اطفال و نوجوانان مصوب سال ۱۳۹۹، اورژانس اجتماعی موظف است به کودکان کار خدمات متنوعی از جمله مشاوره روان‌شناختی، مددکاری، آموزش حرفه‌ای و تحصیلی ارائه دهد.

وی افزود: هدف ما این است که شرایط خانواده‌ها را به گونه‌ای ارتقا دهیم که دیگر نیازی به کار کودکان نباشد و این کودکان بتوانند از حقوق خود بهره‌مند شوند و به تحصیل بپردازند.

کرمانی همچنین به چالش‌های موجود در حمایت از کودکان کار در خیابان اشاره کرد و گفت: نوع حمایت‌های ما باید به گونه‌ای باشد که چرخه کار کودک را متوقف کند و نه اینکه آن را ادامه دهد.

معاون اورژانس اجتماعی سازمان بهزیستی با بیان اینکه در سال ۱۴۰۳ بالغ بر ۱۲ هزار کودک کار شناسایی شده‌اند، بر لزوم توجه جدی به مسائل اعتیاد و خودکشی در جامعه تأکید کرد.

کرمانی ابراز داشت : سن شروع اعتیاد در کشور به زیر ۱۵ سال رسیده و این امر ضرورت پیشگیری از خودکشی و مصرف مواد مخدر را دوچندان کرده است.

کرمانی به برنامه‌های آتی اورژانس اجتماعی اشاره کرد و گفت: ما در سال‌های آینده و حداکثر تا سال ۱۴۰۵ به دنبال راه‌اندازی مراکز اورژانس در شهرهایی هستیم که نیازمند این خدمات هستند و همچنین بهبود کیفیت نیروی انسانی و نوسازی ناوگان خودرویی اورژانس اجتماعی را در دستور کار داریم.

معاون اورژانس اجتماعی سازمان بهزیستی کشور، در ادامه به تحلیل آمار عملکرد این سازمان در حوزه آسیب‌های اجتماعی، به ویژه خودکشی، پرداخت و با توجه بر پیچیدگی پدیده‌های اجتماعی و آسیب‌های اجتماعی، گفت: این پدیده‌ها به مراتب پیچیده‌تر از مسائل فنی و مهندسی هستند و نیازمند تخصص و دانش عمیق در این حوزه می‌باشند.

کرمانی افزود: تخصص در حوزه آسیب‌های اجتماعی، به ویژه در شرایط بحران و اورژانسی، از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

وی خاطرنشان کرد: تیم‌های تخصصی ما در اکثر موارد موفق به مداخله و جلوگیری از اقدام به خودکشی شده‌اند و قریب به اتفاق مداخلات ما در این حوزه مؤثر بوده است.

وی به نکته مثبتی در مورد کودکان کار اشاره کرد و گفت: بیش از ۹۵ درصد از کودکان کار در ایران دارای خانواده هستند که این خود یک فرصت بزرگ به شمار می‌رود.

کرمانی در خصوص حمایت از کودکان کار و خیابان گفت: نوع حمایت ما باید به گونه‌ای باشد که چرخه کار کودکان را متوقف کند، اما متأسفانه در برخی موارد، این حمایت‌ها نه تنها مانع از ادامه این چرخه نمی‌شوند، بلکه آن را ادامه‌دار نیز می‌سازند.

وی افزود: وقتی که ما به‌طور مستقیم از این کودکان حمایت می‌کنیم، به نوعی جاذبه‌ای برای حضور بیشتر آن‌ها در خیابان ایجاد می‌کنیم. مادامی که جامعه به دنبال کار کودک باشد، باید انتظار حضور این کودکان را در خیابان داشته باشیم.

کرمانی ادامه داد : بهترین راه‌حل این است که از سازمان‌ها و مؤسساتی حمایت کنیم که متولی اصلی حمایت از کودکان کار در خیابان هستند. این نهادها با رویکرد توانمندسازی و خانواده‌محور، می‌توانند منابع و کمک‌های مردمی را به‌صورت هدفمند به دست کودکان کار و خانواده‌های آنان برسانند.

معاون اورژانس اجتماعی سازمان بهزیستی با بیان اینکه سیاست‌های سازمان در سال‌های اخیر به سمت حمایت از نهاد خانواده متمایل شده است، تصریح کرد: هدف‌گذاری ما این است که سالانه ۱۰ درصد از پرونده‌های فعال خود را به حذف کار کودک اختصاص دهیم که بخش قابل توجهی از این اقدام از طریق توانمندسازی خانواده‌ها انجام می‌شود.

کرمانی همچنین به مجموعه خدماتی که به کودکان کار و خیابان ارائه می‌شود اشاره کرد و گفت: این خدمات شامل حمایت‌های معیشتی، درمان، دندان‌پزشکی، تحصیل، آموزش مهارت‌های فردی مانند خودمراقبتی، مهارت حل مسئله، کنترل خشم، آموزش مهارت‌های شغلی و شغل‌یابی، و حمایت‌های حقوقی است.

وی در پایان با تاکید بر پیچیدگی‌های موجود در حوزه آسیب‌های اجتماعی، گفت : نیاز است که تمامی نهادهای مرتبط با هم همکاری کنند تا بتوانیم به بهترین نحو ممکن از کودکان کار و خانواده‌هایشان حمایت کنیم.

لینک کوتاه : https://baztabfarda.ir/?p=15974

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
برچسب ها
احسان تابش نژاد استاندار کهگیلویه و بویراحمد استان کهگیلویه و بویراحمد امام جمعه دهدشت انتخابات انتخابات ۱۴۰۰ اورژانس پیش بیمارستانی بازتاب فردا بازدید معاون عمرانی استاندار بیمارستان امام خمینی دهدشت جام_رسانه_امید جام رسانه امید،تیم شهید برفی پور،قله پیشرفت،پیشرفت دنا،پیشرفت کهگیلویه جهانبخش وحدت نژاد دانشگاه علوم پزشکی یاسوج دهدشت دیشموک سید ایرج کاظمی جو،بازتاب فردا،فرماندار کهگیلویه سید حمزه محقق،فرمانداری کهگیلویه ،بازتاب فردا سید محمد موحد،بازتاب فردا،مجلس شورای اسلامی شبکه بهداشت و درمان شبکه بهداشت و درمان کهگیلویه شهردار دهدشت شهرداری شهرداری دهدشت شهرستان کهگیلویه شورای شهر دهدشت شیوع کرونا ضامن فر،بازتاب فردا،شرکت شهرک های صنعتی،کهگیلویه و بویراحمد فرماندار فرماندار کهگیلویه مجید پارسایی مدیر شبکه بهداشت و درمان کهگیلویه معاون عمرانی استاندار نماینده کهگیلویه بزرگ پیام تبریک پیام تسلیت پیشرفت_ایران پیشرفت_کهگیلویه_و_بویراحمد چرام کرونا کهگیلویه کهگیلویه و بویراحمد گچساران یاسوج یدالله رحمانی،بازتاب فردا،استاندار کهگیلویه و بویراحمد