بازتاب فردا/صبح (یکشنبه، ۲مردادماه۱۴۰۱) نشست شورای برنامه ریزی به ریاست سید عبدالعزیز موسوی فرماندار این شهرستان،با حضور شهابی فر رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان و مسیولان شهرستانی برگزار شد.
به گزارش بازتاب فردا: در این نشست رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان به تشریح اعتبارات شهرستان در حوزههای مختلف پرداخت و اظهار داشت: اعتبارات محرومیت زدایی در ۵ بخش مدرسه، بهداشت، آب روستایی، راه روستایی و آبخیزداری بر اساس شاخصهایی توزیع شد.
شهابی نسب در خصوص نحوه توزیع اعتبارات محرومیت زدایی گفت:۱۷۰ میلیارد تومان از سه منبع استانی، نفت و متوازن بین حدود ۲۳۰ پروژه عمرانی مصوب و ابلاغ به برنامه بودجه شود.
وی رشد اعتباری کهگیلویه را ۳۵ درصد عنوان کرد و گفت: میانگین رشد اعتبارات استانی و ملی ما ۲۸ درصد بوده است.
وی با بیان اینکه بودجه شهرستان کهگیلویه این ۱۷۰ میلیارد نیست ابراز داشت: شهرستان کهگیلویه در سال ۱۴۰۱ از محل اعتبارات ملی نزدیک ۵۴۴ میلیارد تومان اعتبار دارد که حدود ۳ برابر بودجه استانی است.
وی به آبرسانی به شهرستان های دهدشت، چرام، سوق و لنده اشاره کرد و گفت:در قانون بودجه دولت ۵۹ میلیارد تومان در نظر گرفته که از توازن ملی استان ۲۰ میلیارد تزریق کردیم و حدود ۸۰ میلیارد بودجه دارد.
یکی از پروژه های مهم این منطقه که باعث خروج کهگیلویه از بن بست میشود:پروژه راه دهدشت قلعه ریسی و دیشموک، چاروسا و باغملک است
وی با بیان اینکه کهگیلویه از لحاظ راه محروم است از گرفتن مجوز دومین پروژه ملی جاده دهدشت، چاروسا،دیشموک باغملک خبر داد و گفت: با وصل شدن این بخش ها و شهرستان ها به هم کهگیلویه از بن بست خارج و وارد مدار توسعه می شود.
رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان گفت: تعریف طرح های ملی باید به لحاظ علمی توجیه پذیر باشند و این طرح در قانون بودجه ۴۸ میلیارد و از محل توازن ملی۲۲ میلیارد اختصاص دادیم که باید به مناقصه برود.
شهابی نسب یکی از دغدغه های مدیربت برنامه ریزی استان را راه ملی پاتاوه _دهدشت عنوان کرد و گفت:با تلاش های فراوان طی این دو سال،جاده تعطیل پاتاوه_ دهدشت پیشرفت فیزیکی۴۰ درصدی داشته است.
وی چهاررخطه کردن پروژه دهدشت _بهبهان را یکی دیگر از پروژه های مهم بیان کرد و گفت:از سازمان برنامه بودجه مجوز را گرفته و این پروژه امسال باید شروع شود.
وی با اشاره به ورودی دهدشت به چرام گفت: این پروژه که به کشتارگاه تبدیل شده بود با تخصیص ۲۰ میلیارد اعتبار از محل اعتبارات سفر ریاست جمهوری به بزرگراه تبدیل میشود.
شهابی نسب با بیان اینکه جاده دهدشت _سوق به جاده خون معروف شده بود گفت: این پروژه کار شده که دارای موج ها و اشکالات زیادی است که نیاز به بر طرف کردن دارد.
وی در بخش اب،دهدشت غربی بدلیل نبود اعتبار،از محل تهاتر نفت حدود ،۴۱ میلیارد تومان اعتبار اختصاص داده شده و طبق وعده مدیر اب منطقه ای تا پایان امسال اب شرب دهدشت افتتاح شود.
شهابی یکی از مشکلات مهم را نوسانات برق قلعه رییسی دانست و گفت:در نهاد ریاست جمهوری این پروژه را برای برق پایدار در منطقه تعریف کردیم.
وی نیازهای کهگیلویه را بیش از ۱۷۰ میلیارد تومان دانست و گفت: اگر بخواهیم کهگیلویه نجات پیدا کند باید پروژه های بزرگ به سرانجام برسد.
وی به پروژه پتروشیمی ۲۰ ساله دهدشت اشاره کرد و گفت: طی ابن سال ها پروژه راکد بوده و اگر طی این سال ها،سالی ۵ درصد پیشرفت داشت تا کنون به بهره برداری رسیده بود کما اینکه این پروژه در طی این دو سال ۳۰ درصد پیشرفت داشته است.
وی پراکندگی و بن بستی را از علل های عدم توسعه کهگیلویه دانست و گفت: استان ما یک درصد جمعیت کشور را دارد اما ۲/۵ درصد بودجه کشور را به خاطر ضریب محرومیت و نفت خیز بودن به خود اختصاص داده است.
مدیر سازمان برنامه و بودجه کهگیلویه و بویراحمد گفت:اب پروژه گندمکار و چهار شهر یک طرح هستند که ملی شده و اگر این طرح به سرانجام برسد برای همیشه مشکل اب این مناطق بر طرف می شود که اعتبار حدود ۸۰ میلیارد تومان دارد.
شهابی با انتقاد از عملکرد شورا گفت: شهرداری ها باید به سمت درامد زایی حرکت کنند و متاسفانه شوراها با تحمیل نیروهای مازاد، ارزش افزوده ای که باید صرف عمران معابر و فضای سبز شهر شود بعنوان حقوق به این نیروهای مازاد پرداخت می کند.
وی گفت: فضای سبز بلوارهای دهدشت وضعیت مناسبی ندارند.
شهابی ادامه داد: فقر زمانی از بین می رود که با شناسایی سرمایه گذاران و حرکت به سمت درامد زایی و تولید جوانان بیکار را به سمت اشتغال هدایت کنیم.