بازتاب فردا/نشست خبری دارا کریمی نژاد فرماندار شهرستان کهگیلویه در روز سه شنبه (۱۴دی ماه ۱۴۰۰)در فرمانداری دهدشت برگزار شد.
به گزارش بازتاب فردا: دکتر کریمی نژاد فرماندار شهرستان کهگیلویه با اشاره به دومین سالگرد شهادت سردار حاج قاسم سلیمانی اظهار داشت: شهید سلیمانی وابستگی جریانی نداشت ولی عزت، اقتدار، دیپلماسی ایرانی و انسانی را خوب می دانست و در عرصه میدان فارغ از قومیت نژاد و مذهب، سرمایه اجتماعی ماندگاری است.
فرماندار کهگیلویه با اشاره به توسعه نیافتگی شهرستان در بحث زیرساختها و عمران گفت: به بعد ژئوپلیتیک توجه نشد و عقب افتادگی در حوزه راه و راهسازی اتفاق افتاد.
کریمی نژاد با اشاره به توسعه نامتوازن در استان و کمک های دولت و نظام به استان و شهرستان گفت:ضعف اساسی ما در وضعیت برنامه ریزی و عدم تجمیع روستایی است چرا که استان کهگیلویه و بویراحمد دارای ۱۶۴۳ روستا است و ۹۲۳ روستا زیر ۲۰ خانوار و ۷۲۱ روستا بالای ۲۰ خانوار جمعیت دارد و این در حالی است که برای این روستاها زیرساختها از جمله آب و گاز انجام گرفت، بدون اینکه اقتصاد توانمندی در حوزه دامداری، کشاورزی و صنایع دستی ایجاد شود و باعث مهاجرت بی رویه به شهرستان و مرکز استان شده است.
وی مسائل تاریخی و فرهنگی و عدم ثبات مدیریتی را مانع ریل توسعه عنوان کرد و گفت: پروژه ای که باید دو سال تمام میشد بیست سال به طول میانجامد.
وی با اشاره به مشکلات در حوزه راهداری و راهسازی گفت: در جلسه ای که با حضور نماینده کهگیلویه و اجتهادی رئیس سازمان اموال تملیکی کشور انجام شدبرای کمک به امور عشایر و روستاها و خرید تجهیزات در حوزه راهداری و راهسازی قولهای مساعدی گرفتیم.
فرماندار کهگیلویه از آزاد شدن ۵۷ میلیون یورو ارزی پتروشیمی دهدشت خبر داد و گفت:این اعتبار برای تجهیزات پتروشیمی هزینه خواهد شد.
کریمی نژاد درصد پیشرفت کلی طرح را ۲۷ درصد عنوان کرد و گفت: به گفته مدیرعامل پتروشیمی حدود ۴ هزار تن از تجهیزات پتروشیمی در استان های مختلف در حال ساخت است.
وی ابراز امیدواری کرد بخشی از پتروشیمی در سال ۱۴۰۱ سرعت بسیار بیشتری خواهد گرفت.
کریمی نژاد با اشاره به زمین های مرغوب پادوک گریزی به تقسیمات کشوری و مسائل حاشیه ای پیش امده پادوک زد وگفت: ابهاماتی در این تقسیمات وجود دارد و در طی جلسه ای که با خانم دکتر احمدی در حوزه تقسیمات کشوری داشتم قرار بر تصحیح شده است که در آینده نزدیک حتما شفافسازی خواهم کرد که چه اتفاقاتی افتاده است.
وی خاطر نشان کرد: چه فرماندار باشم چه نباشم به عنوان کنشگر اجتماعی دو موضوع سد ابریز و پادوک را که حق مردم میدانم پیگیری خواهم کرد و هر کسی بخواهد مماشات کند خیانت به کهگیلویه کرده است.
فرماندار کهگیلویه در خصوص ماده ۵۸ شهرداری ها و روستایی ها گفت با سازمان شهرداری ها و دهیاری ها صحبت کردم و تا یک ماه دیگر این اعتبار تخصیص می یابد.
کریمی نژاد با توجه به قدرت بنیادها و هلدینگ ها در تامین منابع مالی اقتصادی، تجهیزات و ظرفیت خیرین به مدیران توصیه و تذکر داد و اظهار داشت: مدیران توسعه محور میتوانند از ظرفیت هلدینگ ها مانند ستاد اجرایی (بنیاد برکت)، بنیاد مستضعفین (علوی)، بنیاد شهید (کوثر)،شصتا( تامین اجتماعی) سازمان بازنشستگی کشوری و ایدرو را پیگیری کنند.
وی در مورد ضرورت پیوست فرهنگی و اجتماعی و یا مسئولیت های اجتماعی که باید برای مناطق محروم هزینه شود گفت: از این ظرفیت هادر حوزه فرهنگ و ورزش می توانند نهایت استفاده را برای این مناطق داشته باشند.
وی همچنین از آمدن یک خیر به شهرستان برای ساختن پل بید انجیر و خیرینی برای تجهیزات آموزشی در حوزه چار روسا و دیشموک خبر داد.
فرماندار کهگیلویه بر مسئله محوری مشکلات تاکید داشت و گفت: هرگاه مدیران، رسانه ها و مردم مسائل را محوری نگاه کنند جامعه در مسیر ریل توسعه قرار می گیرد و اگر مسئله ای حل نشد مردم را برای چرایی حل نشدن آن موضوع اقناع کنند.
کریمی نژاد در پاسخ به حواشی پیش امده سد ابریزگفت: ردیف مطالعاتی سد ابریز مثبت بود ولی ماده ۲۳ را نداشت و اگر ماده ۲۳ را داشتیم الان مشکلی وجود نداشت
وی گفت: فاز دوم در کمیسیون تلفیق و سازمان مدیریت باید متناسب با مطالعات انجام گرفته و( سازمان برنامه و بودجه، وزارت نیرو و نمایندگان، کارفرما و پیمانکار) دفاع کنند و در صورتی که ماده ۲۳ گرفته شود سد آبریز قابل حذف شدن نخواهد بود وردیف بودجه نیز حل می شود.
وی علت سر بسته ماندن این مسئله را تنش آبی دانست و گفت: درصورتی که امسال موافقت نشود باید سرعت و پمپاژ و درصد حقآبه ای که از دهدشت غربی داریم را بیشتر کنیم.
فرماندار کهگیلویه با اشاره به فرونشست پل تنگ چویل ابراز کرد: زمین آبرفتی این منطقه برای احداث پل مناسب نبود و نیاز به کار مطالعاتی و کارشناسی داشت.
کریمی نژاد وضعیت پیش آمده را نتیجه ضعف نظارت راهداری و سهل انگاری ناظر و پیمانکار دانست و افزود: سازمان بازرسی و نهادهای نظارتی باید ورود کنند و تایید ناظران پیمانکار و آزمایشگاه در واقع ظلم به مردم بود.
وی با اشاره به راه ارتباطی پل تنگ چویل بین خوزستان و دیشموک، چاروسا تصریح کرد: ما با توجه به وضعیت پیش آمده مجبور شدیم ضعف پیمانکار را سنگ درمانی کنیم تا جلوی جلوی سیلاب گرفته شود.
کریمی نژاد با اشاره به نبود روشنایی و حفره ایجاد شده در وسط تونل پات گفت: این تونل در دست پیگیری است و با توجه به ضرب الاجل مدعیالعموم شهرستان و همکاری مدیریت شرکت برق شهرستان به زودی این مشکل برطرف خواهد شد.