بازتاب فردا /حجتالاسلام علی وحدانیفر در دیدار با کارکنان صنعت، معدن و تجارت کهگیلویه و جمعی از اتحادیههای اتاق اصناف، بر لزوم توجه به مسائل فرهنگی و آموزشی در بازار تأکید کرد و گفت: آنهایی پیروز شدند که با خدا معامله خوبی کردند و بازارشان برای خدای رحمان بوده است.
وی با اشاره به نیاز به برگزاری دورههای آموزشی برای کسبه و بازاریان، افزود: کسی که پروانه کاری میگیرد باید با فقه و شریعت آشنا باشد و اصناف باید در این زمینه فعال شوند.
حجت الاسلام وحدانیفر همچنین به مشکلاتی که نوکیسهها و بقالان بازار ایجاد کردهاند، اشاره کرد و گفت: بسیاری از بازاریان حتی ادبیات بازار را نمیدانند و این باعث افسارگسیختگی بازار شده است.
وی با انتقاد از وضعیت شهرکهای صنعتی، خاطرنشان کرد: کار صنعت معدن تجارت فقط بازار نیست و شهرکهای صنعتی نیز بخشی از آن هستند که در حال حاضر تقریباً تعطیل هستند.
وحدانیفر خطاب به مدیر کل صنعت معدن و تجارت تأکید کرد : باید فکری به حال منابع انسانی در این اداره شود و مدیریت بیشتری بر بازار و توجه به مردم وجود داشته باشد.
وی با اشاره به لزوم نظارتهای تا محسوس بر بازار، از اصناف خواست که پای کار بیایند و نظارتهای خود را افزایش دهند.
حجت الاسلام وحدانی فر همچنین به همکاری با بسیج مردمی برای بهبود وضعیت بازار اشاره کرد و گفت: انتظار دارم مجموعه کارکنان اداره صمت همکاری و همیاری کنند و پاشنه آشیل بازار را تقویت نمایند.
نظارت مستمر بر بازار و تأکید بر همکاری دستگاههای اجرایی در شهرستانها
مصطفی قدیمی، سرپرست اداره صنعت، معدن و تجارت شهرستان، نیز در این دیدار اظهار داشت: با توجه به گستردگی شهرستان و وجود سه شهرستان و ۸ بخش، ما با ۸ نیروی انسانی تمام توان خود را برای تحقق اهداف اداره به کار میگیریم.
وی همچنین بیان کرد: کار اداره ما مختص به ایام خاصی نیست و نظارت بر بازار را به صورت مستمر و روزانه در دستور کار قرار دادهایم. همکاران ما صبح و عصر به پایش وضعیت بازار میپردازند و در این راستا، چهار واحد مشخص شدهاند که ۴ نفر باید در اداره پاسخگوی ارباب رجوع باشند.
قدیمی با اشاره به چالشهای موجود در این حوزه گفت: با دو بازرس، کل شهرستان تحت پوشش بازرسی قرار میگیرد. متأسفانه، بازرسین و همکاران ما با مشکلاتی از جمله ضرب و شتم از سوی برخی بازاریان هم مواجه میشوند ، اما ما با تأکید بر امنیت بیشتر، وظایف قانونی خود را به انجام خواهیم رساند.
وی همچنین تأکید کرد: نظارت و بازرسی بر بازار تنها مختص به بازار نیست و باید توسط اتاق اصناف و واحدهای صنفی نظارت شود. همچنین، جهاد کشاورزی طبق قانون انتزاع، مسئولیت توزیع و نظارت را بر عهده دارد و ما در صنعت و معدن نیز باید در این راستا همکاری کنیم.
سرپرست اداره صنعت، معدن و تجارت در پایان گفت: تمام تلاش ما این است که امانتدار خوبی برای مردم باشیم. همانطور که امام علی (ع) میفرمایند، این پست و مقام نباید به طمع باشد بلکه امانتی الهی است که باید به خوبی از عهده آن برآییم.
قدیمی با قدردانی از پیگیری های مدیر کل صمت استان گفت:تمام تلاش خود را برای امانت داری این مسیولیت انجام خواهم داد.
مجید براتی، عضو هیئت رئیسه اتاق اصناف شهرستان کهگیلویه نیز با اشاره به وضعیت کنونی بازار گفت: بازار شهرستان افسار گسیخته است و عملاً تعطیل شده است. با این حال، ما تازه اقداماتی را آغاز کردهایم و بازاریان نیز پای کار آمدهاند.
وی افزود: بر اساس فرمایشات شما در خطبهها، و اتحادیه ها به مسئولیتهای خود توجه کرده و در این راستا، چهار طلافروشی به دلیل گرانفروشی و فروش اجناس دست دوم پلمب شدند.
براتی همچنین به عدم آگاهی برخی از بازاریان از شأن و منزلت خود اشاره کرد و گفت: متأسفانه هیچ کلاس احکام و فقهی برای بازاریان برگزار نمیشد که در حال حاضر این کلاس ها فعال شده اند.
وی خاطر نشان کرد : مغازهای که بیش از بیست سال است فعالیت میکند، برای اولین بار مورد بازرسی قرار گرفت.
وی در ادامه بیان کرد: ما مردم بد عمل میکنیم و برخی از اتحادیهها نیز بیتوجه هستند و به صورت قومی و قبیلهای برخورد میکنند.
عضو هیئت رئیسه اتاق اصناف در پایان تأکید کرد: اگر بازاریان به نرخنامهها پایبند باشند و این روند ادامه یابد، امیدواریم که نتایج مثبتی حاصل شود.