یادداشت؛ پژمان امیدی خبرنگار و فعال رسانهای طی یادداشتی نوشت: رویای گذر از محرومیت های تاریخی و رسیدن به ایده آل های مدیریتی_ زیرساختی همگونی تفکرات در باب مطالبات مردمی را طلب می کند.
کهگیلویه و بویراحمد که بارها پاشنه آشیل چندگانگی تفکرات را در بطن ساختار مدیریتی خود تجربه کرده، می تواند از برهه های تاریخی برای توسعه همه جانبه الگو بگیرد.
خرسان ۳ و ماهیت شکل گیری ذهتیت برای احداثش، گواه بر انفعال تاریخی در برابر احداث آن در یک دوره مشخص مدیریتی_ نمایندگی است.
دورانی که ساختارهای نمایندگی نتوانست احقاق حقوق عامه را در باب پروژه های تحمیلی به برخی مناطق محقق سازد و ماحصل آن، ماهیت دهی به ساخت خرسان ۳ بود.
با گذر زمان و ترسیم یک مسیر درست برای صیانت از حق مردم، در یک پازل اصولی، مردم، کنشگران مجازی، نماینده مردم و قانون محوری عمیق و قابل ستایش قضات دستگاه قضایی یک الگوی مطلوب حمایتی را رقم زدند.
شکل گیری روحیه مطالبه گری از یک سو، حمایت مطلوب و حسب « مرقانون» دستگاه قضایی و فعالیت های کنشگران _فعالین میدانی و مجازی از یک سو روزنه های امید را برای ممنوعیت احداث سد خرسان ۳ روشن کرد.
در این میان فشارهای فرا استانی می توانست بخشی از این مطالبه گری را به چالش بکشد که پیگیری های نماینده مردم شهرستان های بویراحمد، دنا و مارگون در یک چرخه فرا استانی با دهها دیدار و رایزنی مسیر را هموارتر کرد.
با قرار گیری این مهم در یک مسیر قانونی، رای تاریخی و قطعی ممنوعیت احداث سد خرسان ۳ صادر شد.
بر اساس این حکم، حسب استدلال شعبه ۸ تجدیدنظر دادگاه کهگیلویه و بویراحمد با عنایت به اصل پنجاه قانون اساسی مواد ۹ قانون مدنی میثاق حقوق اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی ۱۹۶۶ میلادی، قانون اجازه الحاق ایران به میثاق بین المللی حقوق اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی مصوب ۱۳۵۴٫۲٫۱۷ ماده ۱۰۵ قانون برنامه سوم توسعه جزء ۱ بند ج ماده ۱۳ قانون برنامه چهارم توسعه اقتصادی اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران مصوب ۱۳۸۳٫۰۶٫۱۱، ماده ۷۱ قانون برنامه چهارم توسعه، ماده (۱۰۵) قانون برنامه سوم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران تنفیذی در ماده (۷۱) قانون برنامه چهارم توسعه اقتصادی اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران ماده ۱۸۴ قانون برنامه پنجم توسعه ماده ۳ آیین نامه اجرایی ماده (۱۸۴) قانون برنامه پنجساله پنجم توسعه آیین نامه ارزیابی اثرات زیست محیطی طرحها و پروژههای بزرگ تولیدی خدماتی و عمرانی، ماده ۹ لایحه قانونی نحوه خرید و تملک اراضی و املاک برای اجرای برنامههای عمومی عمرانی و نظامی دولت مصوب ۱۳۵۸٫۱۱٫۱۷ شورای انقلاب ماده ۸۰ قانون برنامه پنجساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی و آیین نامه جزء (۲) بند (الف) ماده مزبور، نظام نامه پیوست فرهنگی طرحهای مهم و کلان کشور مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی مصوب ۱۳۹۲٫۱٫۲۱، مصوبه شورای اقتصاد نیز در جلسه مورخ ۱۳۸۹٫۸٫۱۵ مصوبه هیات وزیران مورخ ۱۴۰۲٫۶ ا در خصوص ممنوعیت اجرای طرح تملک دارایی سرمایهای بدون اخذ مجوز زیست محیطی و اصول حقوقی عدم تمرکز فنی خروج از صلاحیت تامین منافع عموم تجدید نظرخواهان دلیل و مستندی که موجبات نقض دادنامه معترض عنه باشد ارائه نکردهاند.
پ ن: این رای تاریخی که می تواند الگویی از اتحاد مدیریتی و دفاع از حقوق عامه در سطح استان باشد، این روزها مورد هجمه افرادی قرار گرفته که نه از سر دلسوزی مردمان همجوار بشار و خرسان، بلکه با تکیه بر تفکرات جریانی، بر طبل تضعیف این رای تاریخی می کوبند.
در این میان، حقوق عامه، محل ترسیم روایت های مجازی برای تسویه حساب فردی و جریانی نیست و اتحاد و هم افزایی می تواند گره گشای پایانی بر محرومیت تاریخی استان و تقویت ظرفیت های استان در سطح ملی شود.