از بلادشاپور تا پارلمان شهری دهدشت
در گرمای پر شور نیمه خرداد بافت تاریخی دهدشت میزبان مراسم افتتاحیه جلسات مباحثه تحت عنوان برگ سبز و که به همت مجموعه ندای جوان، انجمن علمی حقوق پیام نور دهدشت و با حضور کاندیدای مورد نظر برگزار شد.
به گزارش بازتاب فردا: اولین جلسه رسمی با حضور تعدادی از شهروندان با رعایت پروتکل های بهداشتی در کاروانسرای دهدشت برگزار شد.
در ابتدای این جلسه که با خوش آمد گویی سرمایه گذار جوان بلادشاپور مهندس اندرزیان و بیان تاریخچه بلاد شاپور و ارایه خدماتی که در آینده بعنوان بخش خصوصی خواهند داد.
با مطالبه گری دانشجویی علی اصغر حسن پور دانشجو و دبیر انجمن علمی حقوق دانشگاه پیام نور دهدشت و با گلایه مندی مدیر عامل ندای فرهیختگان جوان دهدشت، مهندس موسویان معظم از همکاری نکردن دستگاهای دولتی شهرستان برای اجرای این سری از برنامه ها و مباحثات آغاز شد.
سوال اول،لطفا خود را معرفی کنید؟
✓من ایمان داورپناه هستم زاده شهر دهدشت، دانش آموخته عمران، کارشناس نظام مهندسی در دو بخش نظارت و اجرا و همینطور نقشه بردار تخصصی حوزه شهری،نظارت سازه ای بر ساختمان های احداثی حوزه شهری
رسالت خود دانستم درمقام،پاسخگویی شهروندان باشم
سوالات که از چهار بخش سوالات عمومی،تخصصی،تصویری و سوالات شهروندان از کاندیدای مورد نظر پرسیده شد.
«سوالات عمومی»
*۱_انگیزه شما از کاندیدا شدن چیست و بر چه اساسی احساس تکلیف کردین که در این مسیر قدم بگذارید*
✓من متولد این شهر هستم و از کوچه و خیابان های این شهر خاطره دارم، اولین مطالبه عمومی ما در سطح شهروند بودن شهر است و تخصصم در حوزه شهری و شهرسازیست و ارتباط تنگاتنگی با نهاد ها ی شهری و نظارتی دارم و سالهاست در حوزه شهری ورود کردیم و پروژه های مهمی را از جمله کمربندی سوم را که تحویل شهرداری داده ایم و منتظر بروکراسی اداری ان هستیم که به تصویب برسد،
و چون میدانم تخصص لازم برای نظارت را دارم به این عرصه وارد شدم.
۲- چقدر با حیطه وظایف شورای شهر آشنایی دارید.؟
✓وظایف شورا ۳۴ بند و۹ تبصره است آنچه مهم تر است انتخاب شهردار، نظارت بر کار شهرداری و تصویب لوایح و بودجه است که اتفاق می افتد.
✓وظیفه نهاد شورای شهر برقراری تعامل با گروه های مردم نهاد و ong ها و با سایر ادارات هماهنگی برای بیان راهکارها و اجرای طرح ها و ایده های ارائه شده برقرار کند.
۳- زمینه کاری شما در شورای شهر چه خواهد بود و در چه حوزه های تخصصی ورود می کنید؟
✓ورود ما ورود یک شبه ای نبوده و قریب به ۱۰ سال است با تیم کار میکنیم و مشکلات مردم را در حوزههای مختلف رصد میکنیم آنچه چیزی که در قالب کارشناس نظام مهندسی تشخیص دادیم در حوزه نظام مهندسی مشکلات بسیاری وجود دارد از جمله کمربندی سوم، طرح تفضیلی و دراصل مطالبات مردم و خاستگاه مردم در حوزه شهرسازی است.
۴_ آسیبهای جدی مورد نظر فعلی شما در فضای شهر دهدشت چیست و چه راهکارهایی برای آن دارید؟
✓مشکلات و معضلات شهر دهدشت به عدالت اجتماعی و عدالت خدماتی مربوط است. از نهاد شهر سازی که مسئول رفع و فتق امورات مردم در حوزه شهرسازی است توقع میرود که بین مناطق شهری تبعیض قائل نشوند و خدمات به صورت یکسان انجام شود.
✓بعنوان مثال بلاد شاپور در بازه ای هویت سازی شکل گرفته و ۴۵ هکتار وسعت آن است و تنها از نام تهی یا بی مفهوم «کلگه کهنه» به «بلاد شاپور» تغییر یافته و درخواست کشوری است که در بحث تاریخی و گردشگری باید اتفاق مورد نظر بیافتد
به همین منظور میراث فرهنگی شهرداری و اداره راه و سایر نهاد های که می توانند دستگیری کنند تا این المان تاریخی جذب گردشگر کند.
✓در بحث فاضلاب شهری که پروژه فنی و نقشه برداری آن را بر عهده داشتم می توان گفت اگر زباله را طلای کثیف می نامند به دلیل پتانسیل های بالقوه ای است که با چانه زنی و پیگیری میتواند پلی باشد برای درآمدهای مفید که از قِبَل آن نیروی انسانی بسیار زیادی به کار گرفته شود.
✓در بحث فضای سبز شهر دهدشت و
شرط داشتن یک زندگی سالم سرانه فضای سبز ۳۰ تا ۵۰ متر مربع است بعد از بررسی فضای سبز دهدشت و محاسبهای که انجام دادیم سرانه فضای سبز با اغماض و چشم پوشی از سه متر مربع به ازای هر شهروند کمتر است.
✓معابر شهری حلقه ارتباطی شهروندان با کالبد شهر است.
اقدامات خوبی صورت گرفته است ولی باید با دقت بیشتری در متریال، مصالح و فرم آن صورت بگیرد.
✓بحث روان اب های سطحی هیچ موقع به تپوگرافی معابر توجه نشده است و با کوچکترین بارندگی با حجم وسیعی از آب گرفتگی در شهر مواجه می شویم.
۵_نقاط قوت و ضعف شورای پنجم را در چه چیزهایی می بینید؟
در باب اظهار این مسئله دو مقوله داریم اشخاصی که شخصیت حقوقی به یک شخصیت حقیقی دارند در رابطه با شخصیت حقیقی و اشخاص صحبتی ندارم و همه قابل احترام هستند
✓ مطالبه و خواست ما در این جایگاه خواستگاه حقوقی افراد است و همواره بر این باورم کسی در حوزه ای ورود میکند باید تخصص و کارآمدی لازم را در آن حوزه داشته باشد و ترجیح میدهم در این بحث ورود نکنم و تلاش کنیم شهروندان را به اقناع فکری به سمت خودمان که در این حوزه است جلب کنیم.
۵-برای انتخاب شهردار چه مدارک هایی را مد نظر دارید؟
✓ از جمله مطالباتی که این سالها فریاد زده شده به تخصص و کارآمدی است متاسفانه بارها سیاسی کاری در انتخاب شهردار دهدشت نقش داشته است باورم بر این است که شهرداری باید نیروی فنی و کارآمد، با تجربه در حوزه مهندسی، توانمند در حوزه مدیریت و یک انسان بشدت توانمند در حوزه ارتباطات کلان، شخصی که قدرت تمرکزچانه زنی بالایی داشته باشد و اراده اش را برای جذب بودجه در سطح کلان برای سطح شهر بگذارد.
۶- با این تفاسیر عملکرد شهردار فعلی را چگونه ارزیابی می کنید؟
✓ بنده به عنوان شخصی که به صورت تخصصی روزانه در حوزه شهرداری و نظام مهندسی ارتباط کاری دارم جا دارد از شهردار فعلی تقدیر و تشکر کنم و به عینه میبینیم که پای کار و دلسوز هستند تا در این بازه زمانی کوتاه تغییراتی را در شهر رقم بزنند هر چند نباید انتظار داشته باشیم در بازه زمانی کوتاه معجزه شود چرا که مشکلات یک شبه به وجود نیامده اند که یک شبه از بین بروند به همین خاطر باید برای از بین بردن آنها برنامه های مدون، جامعه و آینده نگر طرح شود.
۷_ راهکار شما برای درآمد پایدار شهرداری دهدشت چیست و تا چه اندازه مطمئن هستید اگر ورود پیدا کردید آن را اجرایی می کنید؟
✓ یکی از مشکلات اساسی نبود درآمد پایدار است مبحث کمربندی سوم دهدشت به شدت موثر تر از جاده اصفهان است چراکه با اجرایی کردن این طرح و طرح های تفکیکی در دهدشت مجوز ساخت و صدور پروانه ساخت حدود ۲ هزار قطعه زمین صادر می شود که صدور این پروانه ساخت ها به معنی پویایی و جریان اقتصادی در شهر می باشد
✓ درآمدهای شهرداری بخش داخلی و ارزش های افزوده استانی و ملی است
✓ بحث درامد آلایندگی که زمان کوتاهی است به شهرداری دهدشت اختصاص داده شده است.
✓ بحث شفافیت در حوزه شهرداری:
شهرداری نهادی فساد زاست به خصوص در حوزه شهرسازی، پس شفافیت یک اصل مهم در حوزه شهرسازیست و باید از کلیات، مصوبات، مناقصات و مزایدات آگاهی داشته باشند مردم باید بدانند هر عضو شهر به چه کسی رای داده است که شهردار انتخاب شده است.
«سوالات تخصصی»
۱- با توجه به کاهش درآمد شهرداری و نبود نقدینگی برای فعالیت های عمرانی چه منابعی را برای گسترش فعالیتهای عمرانی و زیرساخت شهری پیشنهاد می دهید
✓ منابع و درآمدهای پایدار از جمله آرامستانها، بازار روز، کارخانه سنگ شکن و آسفالت که باید بهره وری و استفاده درست شود
✓ مجموعه بلادشاپور که به نهاد شهرداری هم مربوط میشود و یک پتانسیل بالقوه و به شدت بزرگ است.
✓ عوارضات ساختمانی که دو تا کمیسیون وجود دارد یکی عنوان ماده ۷۷ که کسب و پیشه است و دیگری کمیسیون ماده ۱۰۰
بهترین نتیجه ای که از کمیسیون ماده۱٠٠ میشود گرفت حوزه خروجی برای این کمیسیون باید شفاف شود.
✓ در حوزه شهری باید جذابیت ایجاد کنیم از جمله کاروانسرای دهدشت که در حوزه سرمایهگذاری گردشگری و صنایع دستی مغفول مانده است و باید جذاب شود.
۲- چه برنامه ای برای فضای سبز آموزش و پرورش که فاقد حتی یک سانتیمتر فضای سبز است دارید؟
✓ فضای سبز پیشبینی شده برای دهدشت تغییر کاربری داده شده و همه از بین رفته اند و نهاد نظارتی برای بحث فضای سبز ارائه شده به همت بیشتری برای اجرایی شدن آن ها لازم است و این همان گلایه از کمیسیون ماده ۵ است.
۳- یکی از کارهای خوبی که در دوره شهردار فعلی انجام شده بحث ممیزی و پلاک بندی است که استارت خورده و از هفته آینده شروع می شود چه نظری دارید؟
✓ بسیار برنامه خوبی است و شهردار بودجه خوبی را پیگیری کرده است جا دارد از مهندس تابش نژاد شهردار پرتلاش تشکر و قدردانی کنم.
۴-در مورد سرعتگیر ها که اغلب غیر استاندار هستند چه ایده ای دارید؟
✓ خیلی وقت ها هزینه هایی انجام می شود که با استاندارد ها مطابقت ندارند و هدر رفت سرمایه است
باید نسبت به موضوعات واقع بین باشیم و آن چیزی که استانداردها و پارامترهای لازم را دارد انجام شود سرعت گیرها شکسته شدند و مشکلاتی ایجاد کرده اند و همین سبب
گلایه شهروندان شده است.
«سوالات تصویری»
ادامه کانال طرف استخر دهدشت است یک برنامه خوبی برای مجاری کنترل سیل و روان اب های سطحی که مسقف شده اند که کاش این مجاری ها را به صورت شیب هایی به سمت مرکز هدایت میکردیم که این اتفاق نیفتاده است.
«سوالات شهروندان»
۱_جناب اقای داورپناه چه راهکارهایی برای نگاه برابری بین زن و مرد در خانواده و جامعه، بخصوص شهرستان دارند؟
آنچه مطالبه ماست به صورت تیمی است و معتقدم همه چیز را همگان می دانند و بر اساس این باور به صورت گروهی کار کردیم و همیشه ترکیب متوازنی در گروه وجود داشته است به خصوص در حوزه های مهندسی، هنری، محیط زیستی و در تمامی این حوزه ها و تیم هایی تشکیل شده تعداد بانوان بیشتر است
✓باور دارم اگر ظرفیت نگاه زنانه با علم معماری ترکیب شود خروجی به شدت خوبی را می دهد و در حوزه بانوان بسیار دغدغه داریم و اولین کار گروهی که تشکیل دادیم گروه بانوان است و همه با هم برای شهر در تلاش هستیم.
۲_ همانطور که مستحضر هستید از در فرمانداری تا بیمارستان به همان مسیر روبرو تا کمیته امداد بیش از چهل صندوق صدقات نصب شده است در این مسیر سطل زباله نیست چه راهکاری میاندیشید؟
✓ چون مسئولیت مستقیمی نداشتهام پاسخگویی خاصی ندارم ولی مفقود ماندن این قضیه جز دردهای ماست البته اخیراً اقداماتی در بحث افزایش تجهیزات حوزه خدمات شهری انجام شده و در جاهای مختلفی از شهر سطل های زباله نصب شده است که تقدیر و تشکر می کنم.
۳_ چرا در مورد شورای پنجم و نقاط قوت و ضعف آنها با صراحت حرف نمیزنید؟
✓ بنده معتقدم نیازی نیست به صورت جزئی و موردی اشاره کنم آنچه نیاز بود بر اساس پارامترهای کلی اشاره کردم و آن قضاوت شماست هر جایی که تصمیمات با آن پارامتر های حقوقی نمیخواند تشخیص داده شود
۴_ سوال آخر: شک ندارم علم و سواد انجام این مسئولیت را دارید برای اجرایی کردن گفته هایتان چه تضمینی به شهروندان می دهید؟
✓ مهمترین مسئله این است که طرح ها و برنامه ها به واقعیات کف جامعه نزدیک باشد هر چیزی گفتم کلی گویی نبود و اگر طرح ها و ایده ها واقعیات جامعه، محل زندگی و قشر مخاطب باشند خود به خود قابلیت اجرایی دارند و تلاش خواهیم کرد که بر اساس منطق وعلم باشند و به انجام برسند .