بازتاب فردا
۱_ از بدو تاسیس شوراها و سپردن سرنوشت شهر به شهروندان ، این نهاد مردم محور و هر دوره جوان نه از حیث سن بلکه بر حسب دموکراسیزیون، همواره نقشی انکار نشدنی در مدیریت شهری را به خود اختصاص داده است؛ چرا که علاوه بر تعیین شهردار و تصویب بودجه بر طرح های شهرداری، نقش مهم و اساسی نظارت بر عملکرد شهردار و شهرداری را نیز بر عهده دارند؛ نقشی مهم و حیاتی که اگر اعضای شورا نتوانند به خوبی از عهده آن فائق شوند، می توان لطمات و صدمات جبران ناپذیری برای شهر به همراه داشته باشد.
۲_ از موضوعاتی که کمتر به آن توجه می شود و ملاک های انتخاب نامزدین شورا برای شهروندان به شمار می رود، رابطه های اصل را دوستی و قرابت فامیلی تعیین می کند و فرعیات انتخاب را تخصص و کارآمدی فردی، که همین امر عملا کارایی و بازدهی شورا را در بسیاری موارد کاهش داده و در نتیجه شهر را دچار رخوت و خمودی می کند.
۳_ عدم شناخت و آگاهی، نبود دانش فنی چه از حیث تئوریک و اجرا، اعضای انتخابی شورا را همواره در مواجهه با اقدامات شهرداران می تواند سردرگم کرده وشاید قریب به یک سال طول بکشد تا دست و پا شکسته توانی برای مدیریت بازیابی کنند. در همین احوال و بدلیل نبود علم و دانش کافی در تخصیص و تعیین بودجه طرح های عمرانی حوزه شهری و هزینه کردها، بستر را برای تخلف و رانت های احتمالی از طرف مجموعه شهرداری باز می گذارد، زیرا در خلاء دانش و آگاهی شورا، شهرداری می تواند با هر گونه توضیح حتی غلط، برای تخلف و رانت خود توجیه بیاورد و شورا هم بدلیل نداشتن آگاهی نمی تواند که تخلف را تشخیص دهد که بخواهد نقش نظارتی خود را به خوبی ایفا کند.
۴_ بر شهروندان لازم و ضروری است تا برای سرنوشت شهر خود آگاهانه و مسئولانه دست به انتخاب اعضایی برای مدیریت شورای شهر بزنند، که از دانش فنی لازمه، توان تخصصی و مدیریتی کافی برخوردار باشند.
زهرا طاهری